پایان نامه حقوق ادغام شرکتها -تعریف شرکتهای تجاری |
ابتدا به تعریف مختصری از اشخاص حقوقی و شرکتهای تجاری خواهیم پرداخت.
در بحث کلی میتوان اشخاص حقوقی تاجر را به دو دسته تقسیم نمود:
اشخاص حقوقی موضوع حقوق خصوصی و اشخاص حقوقی موضوع حقوق عمومی [1]. در خصوص اشخاص حقوقی موضوع حقوق خصوصی به دو دسته تقسیم میشوند :
1-شرکتهای تجاری: شرکتهای تجاری تاجر محسوب میشوند، چه موضوع آنها تجاری باشد و چه به لحاظ شکلی تجاری تلقی شود . در تعریفی از شرکتهای تجاری آمده است، شرکت تجارتی عقد تشریفاتی میان دو یا چند صاحب آورده به یکی از صورتهای معین قانونی است، که از تاریخ ثبت رسمی برای استمرار فعالیت سود آور در غالب سازمانی یا قراردادی واجد شخصیت حقوقی میگردد [2].
در ماده 20 قانون تجارت، بدون آن که به تعریف شرکتهای تجاری اشاره شده باشد انواع شرکتهای تجاری را به هفت قسم تقسیم نموده است. که شامل شرکت سهامی و شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی و شرکت تعاونی تولید و مصرف میشود. شرکت تعاونی با وضع قانون بخش تعاونی در سال 1370 از شمول قانون تجارت خارج شده است.
در شرکتهای تجاری قصد، همکاری و هدف و جلب منفعت اقتصادی ملاک میباشد. در شرکتهای تجارتی یک یا چند نفر توافق میکنند، سرمایه مستقلی را که از جمع آوردههای آنها تشکیل میشود، ایجاد کنند و به موسسه ای که برای انجام مقصود خاصی تشکیل میگردد، اختصاص میگردد، اختصاص دهند و در منافع و زیانهای احتمالی حاصل از بکارگیری سرمایه سهیم شوند.
در انواع شرکتهای تجارتی دو عامل نقش اساسی دارند
الف- سرمایه شرکاء که باعث ایجاد و روند انجام موضوع شرکت میشود.
ب- شخصیت شرکاء که در ایجاد و تامین و ادامه شرکت نقش آفرینی مینمایند.
همچنین در انواع شرکتهای تجاری، مباحث بنیادی از جمله تعدد شرکاء و موضوع فعالیت و تراضی و مشروعیت تشکیل شرکت، ماهیت آورده و سرمایه شرکت، قرارداد، شرکت نامه و اساسنامه نقش بسرایی دارند که میتواند در زمان تصمیم گیری و اجرای فرایند مهمی همچون ادغام شرکتهای تجاری بسیار موثر تلقی گردد.
[1] – صفایی اشخاص و محجورین ،
[چهارشنبه 1398-08-01] [ 10:38:00 ب.ظ ]
|