پایان نامه ارشد: اثر درصد ماده خشک شیر و ترکیبی از گیاهان دارویی بر عملکرد و فراسنجه های خونی گوساله های شیر خوار |
2-2-1- متابولیسم در حالت ناشتا (میزان متابولیسم پایه)…………………………………9
2-2-2- انرژی قابل متابولیسم………………………………………………………………….10
2-3- پروتئین مورد نیاز گوسالهها………………………………………………………………12
2-3-1- پروتئین مورد نیاز برای نگهداری ………………………………………………………12
2-3- 2- اثرات شرایط محیطی بر روی انرژی و پروتئین مورد نیاز گوساله………………….16
2-4- سایر جنبههای تغذیه گوساله …………………………………………………………..17
2-4- 1- تغذیه جنین …………………………………………………………………………….17
2-4- 2- آغوز……………………………………………………………………………………..18
2-4- 3- آب و الکترولیتها ……………………………………………………………………19
2-4- 4- مواد جایگزین شیر ……………………………………………………………………20
2-4- 5- مواد افزودنی ………………………………………………………………………22
2-4- 6- توجهات عملی خوراک دادن ……………………………………………………….23
2-5- شیر و عملکرد گوساله…………………………………………………………………..25
2-5-1- شیر و ماده خشک موجود درآن………………………………………………….25
2-5-2- شیر و خوراک مصرفی………………………………………………………………26
2-5-3- دوره پیش از شیرگیری………………………………………………………………31
2-5-4- دوره پس از شیرگیری…………………………………………………………………33
2-5-5- اثرات طولانی مدت………………………………………………………………….34
2ـ5ـ6 ـ توسعه شکمبه…………………………………………………………………….35
2-6- معرفی گیاهان دارویی و تاثیر آن بر عملکرد حیوانات………………………………37
2-6-1- تاثیر رزماری بر عملکرد حیوانات……………………………………………………40
2-6-2- تاثیر مرزه بر عملکرد حیوانات……………………………………………………41
2-6-3- تاثیر زنجبیل بر عملکرد حیوانات………………………………………………….42
2-6-4- اشکال متداول استفاده از گیاهان دارویی در دامپروری…………………………44
2-6-4-1- پودر………………………………………………………………………………..44
2-6-4-2- چایها……………………………………………………………………………..45
2-6-4-3- جوشاندهها…………………………………………………………………..45
2-6-4-4- خیسانده گیاه…………………………………………………………………45
2-6-4-5- عصارهها………………………………………………………………………..46
2-6-4-6- اسانسها……………………………………………………………………47
2-6-4-7- کپسولـها و قرصها…………………………………………………………….47
2-6-4-8- ضمادها………………………………………………………………………….47
2-6-4-9- کمپرسها………………………………………………………………………..47
2-6-4-10- شربت………………………………………………………………………….48
2-6=4- 11- لوسیون…………………………………………………………………….48
2-6-4- 12- پماد و کرمها……………………………………………………………….48
2-6-4-13- اسپری، بخور…………………………………………………………………..48
2-6-4-14- دود دادن…………………………………………………………………….48
فصل سوم: مواد و روش کار
3-1- مکان و زمان اجرای طرح………………………………………………………..50
3-2- نحوه اجرای طرح ………………………………………………………………..50
3-3- مدیریت گوسالهها …………………………………………………………….51
3-4- اندازه گیری ها و نمونه برداری ها…………………………………………..52
3-4-1- خوراک مصرفی……………………………………………………………….52
3-4-2- وزن بدن………………………………………………………………………..53
3-4-3- امتیاز مدفوع…………………………………………………………………..53
3-4-4- رشد اسکلتی…………………………………………………………………..53
3-4-5- نمونهگیری از خون……………………………………………………………… 53
3-5- تجزیه و تحلیل آماری…………………………………………………………….. 54
فصل چهارم: بحث و نتایج
4- مصرف جیره آغازین, ماده خشک مصرفی، افزایش وزن روزانه, بازده خوراک ,وزن از شیرگیری و وزن نهایی……58
4ـ1- جیره آغازین مصرفی…………………………………………………………….58
4ـ2- ماده خشک مصرفی……………………………………………………………..61
4ـ3- بازده خوراک…………………………………………………………………….63
4ـ4- افزایش وزن روزانه……………………………………………………………….67
4-5- وزن از شیرگیری و وزن نهایی………………………………………………….69
4ـ6- امتیاز مدفوع……………………………………………………………………70
4ـ7- صفات مربوط به رشد اسکلتی……………………………………………..71
4-7-1- دور سینه…………………………………………………………………….71
4-7-2- عرض بین استخوان هیپ…………………………………………………..72
4ـ8- فراسنجههای سرم خون در دورههای 9، 30، 40 و 70 روزگی…………….72
4ـ8-1- بتا- هیدروکسی بوتیرات…………………………………………………….76
4ـ8-2- گلوکز………………………………………………………………………….76
[دوشنبه 1398-07-29] [ 08:37:00 ب.ظ ]
|