بررسی نسبتهای مالی:-پایان نامه درباره خرید سهام |
![]() |
1- نسبت جاری: این نسبت از تقسیم داراییهای جاری بر بدهیهای جاری محاسبه میشود. این نسبت حکایت از آن دارد که داراییهای جاری شرکت تا چه میزان میتواند بدهیهای جاری آن را پوشش دهد، چون با توجه به ماهیت سررسیدی این دو گروه از اقلام ترازنامه، داراییهای با قابلیت نقدشوندگی بالا قابلیت بازپرداخت بدهیهای دارای ماهیت مشابه را دارا خواهند بود. اگر نسبت جاری یک شرکت کمتر از 1 باشد، بدین معناست که مدیریت مالی شرکت با انتقال ریسک بیشتر به بستانکاران، درصدد کسب سود بیشتری از این محل برای سهامداران خود میباشد. حال اگر نسبت جاری شرکتی طی یک دوره مالی بیشتر از 1 باشد، دلیل بر تدابیر مالی نامناسب شرکت در آن دوره نیست، چرا که در برخی مواقع در صورتی که داراییهای یک شرکت در بخش سرمایهگذاریها رشد فوقالعادهای داشته باشد، مدیران کارا در صورت مواجهه با وجوه مازاد، آن را برای دورههای کوتاهمدت تبدیل به اوراق بهادار دارای بازده و در عین حال با قابلیت نقدشوندگی مناسب مینمایند.
2- نسبت آنی: این نسبت نزدیکی بسیاری با نسبت جاری دارد با این تفاوت که بررسیها را براساس حادترین وضعیت متمرکز مینماید. دراین حالت با حذف حجم موجودی کالا (که قدرت نقدشونگی کمتری
نسبت به سایر اقلام داراییهای جاری دارند) و برحسب مورد پیشپرداختها از گروه داراییهای جاری، به ارزیابی این موضوع میپردازند که شرکت برای بازپرداخت بدهیهای سررسید شده خود تا چه حد دارای انعطاف در نقدینگی است.
2- نسبت قدرت موازنه نقدینگی: این نسبت که به عنوان یک نسبت مقایسهای تقریباً جدید (در مقایسه با سایر نسبتها) مطرح شده است، بیانکننده نسبت داراییهای جاری یک شرکت به موجودیهای آن را نشان میدهد. با مقایسه این نسبت در طی سالهای مختلف میتوان رشد تولید و فروش شرکت در طی آن سالها را مورد مقایسه قرار داد (مهدوی و حسینی، 1387).
ب) نسبتهای کارایی:
این گروه از نسبتها به بررسی کارایی و راندمان عملیات شرکت میپردازد که حکایت از توانمندی و یا عدم قابلیت تدابیر مدیریت شرکت در استفاده بهینه از امکاناتی دارد که در اختیار شرکت میباشد. این نسبتها عبارتند از:
1- نسبت گردش داراییها: این نسبت میزان و اثر گردش داراییها را در تحصیل درآمد نشان میدهد و مقایسه آن با گذشته نشان میدهد که آیا افزایش داراییها مستلزم کسب درآمد بیشتر است؟ به تعبیر بهتر میتوان موضوع را اینگونه مورد بررسی قرار داد که آیا در طول دورههای مالی مختلف رشد در حجم داراییهای شرکت منجر به کسب درآمد بیشتر گردیده است؟ این نسبت از تقسیم فروش خالص بر کل داراییها بدست میآید.
[چهارشنبه 1398-08-01] [ 11:28:00 ب.ظ ]
|