اصول تئوری انتخاب:/پایان نامه هموابستگی زوجین |
اصول تئوری انتخاب:/پایان نامه هموابستگی زوجین
ده اصل بدیهی تئوری انتخاب:
اساس “نظریه انتخاب” شالودهای نظری در مورد رفتار آدمی، چرایی و چگونگی آن است. در تئوری انتخاب ده اصل بدیهی وجود دارد که عبارتند از:
1-تنها فردی که میتوانیم رفتارش را کنترل کنیم، خود ما هستیم.
2-تنها چیزی که میتوانیم به فرد دیگری بدهیم “اطلاعات” است.
3- تمام مشکلات دامنهدار و پایدار روانشناختی از مشکلات ارتباطی نشأت میگیرند.
4- وجود یک رابطه مشکلدار، همواره بخشی از زندگی کنونی ماست.
5- آنچه در گذشته بر ما رفته است، بر شرایط کنونی ما اثری شگرف و غیرقابل انکار دارد. اما ما میتوانیم نیازهای بنیادین خود را به طور مناسبی ارضا کرده و برای ارضای آنها در آینده طرح و برنامهریزی انجام دهیم.
6- هر یک از ما یک جهان کیفی (دنیای مطلوب) خاص خود را در ذهن خویش به عنوان “جهان مطلوبِ” خود دارد.
7-تمام آنچه از ما سر میزند “فقط یک رفتار” است.
8- تمام رفتارهای ما از یک کلیت برخوردار است که از 4 مؤلفه (بخش) تشکیل شده است که عبارتند از: فکر، احساس، فیزیولوژی (کارکرد بدن یا احساسات جسمانی)، عمل
9- تمام رفتار کلی ما انتخاب شده است. ما بر عناصر و مؤلفههای عمل و فکر به صورت مستقیم کنترل داریم و بر بخش احساسات و فیزیولوژی(احساسات جسمانی) به صورت غیرمستقیم، از طریق آنکه چگونه فکر یا عملی را انتخاب کنیم، کنترل داریم.
10- تمام رفتار کلی ما به وسیله “فعل” یا “اسم” خاصی نامگذاری شده و قابل شناساییاند. مثلاً : افسردگی (اسم)، افسردگی کردن (فعل) یا ترس (اسم)، ترسیدن (فعل).همان طور که گفته شد بر اساس تئوری انتخاب: همه آنچه از ما سر میزند رفتار است و همه رفتارهای ما معطوف به هدفی است. ما هیچ رفتاری را بدون هدف انجام نمیدهیم. هدف چیست؟ هدف کوچکترین تا بزرگترین رفتار ما، برای ارضای 5 نیاز فطری ماست.
لینک جزییات بیشتر و دانلود این پایان نامه:
[دوشنبه 1398-07-29] [ 09:55:00 ب.ظ ]
|