رشته روانشناسی با موضوع : بی تفاوتی محیط زندگی کودک نسبت به دروغگویی و راستگویی : |
بی تفاوتی محیط زندگی کودک نسبت به دروغگویی و راستگویی :
عامل عمده دیگری که مشوق دروغگویی کودک است، بی تفاوتی محیط زندگی کودک نسبت به دروغگویی و راستگویی است.
اگر افرادی که در محیط زندگی کودک زندگی میکنند. نسبت به این مسأله بی توجه باشند و برای دروغگویی و راستگویی کودک هیچ نوع عکس العمل مناسب نشان ندهند. کودک فرق بین این دو نوع گفتار را درک نخواهد کرد. و درهرزمان با توسل به دروغگویی خود را از عواقب انجام اعمال آن نجات خواهد داد [۱]
۸ـ میل به جلب اعتبار و کسب امتیازات ثانوی :
برخی از دانشآموزان برای مطرح کردن خویش به دروغگوییهای شگفت آوری متوسل میشوند. یکی از معلمان در گزارش خود اظهار داشته بود. شاگر دخترش با بیان اینکه وی با مواد شیمیایی کار میکند و هم اکنون در حال ساختن تی. ان. تی. است همه همکلاسیهای خود را ترسانده بود. و یا یک دختر پرورشگاهی هم که پدر و مادرش مشخص نبوده اند. در مجامع مختلف میگفت، پدر و مادر او در موشک باران تهران کشته شدهاند و مدام به بهشت زهرا میرفت تا با گریه بر سر قبر آنها خود را سبک کند.
و در کودکان بزرگتر و نوجوانان دروغگویی و قسم خوردن زیاده از حد برای اثبات راست بودن بیانات خود به علل متفاوتی ظاهر میشود.
۹- آرزوو رؤیا :
تا کی طفل آرزوی داشتن چیزی را در دل میپروراند. از شدت میل و علاقه در وصول به آن خود را دست یافته بدان و در آن عالم گمان مییابد. این امر در روزهای اول و در لحظات اول برای طفل مشخص است که صورت واقعی ندارد ولی بعدها شدت آرزوها و تلقین او را وا میدارند که مسائل خود را واقعی تلقی کنند و آن را بیان دارند، همان امری که ما دروغش میپنداریم. بعضی مواقع یک آرزوی برآورده نشده او را به دروغ گفتن وا میدارد.
بچه یک اتومبیل اسباب بازی را با خودش از مدرسه آورده است و میگوید « این را علی به من داد. » در حالی که شما میدانید این طور نیست. ممکن است بچه این اسباب بازی را از خیلی وقت پیش می خواسته یا علی روزی یک چیزی از توی کیف او برداشته حالا او فکر کرده نوبت اوست که ماشین رابردارد. [۲]
[۱] - ریاحی، غلامحسین، روان شناسی در خدمت اولیاء و مربیان، ص ۱۲۲
[۲] - شریفیان، روح انگیز، مامان من تو را دوست ندارم ص ۳۷٫
[شنبه 1400-02-25] [ 09:24:00 ب.ظ ]
|